Boiler Shop - Green Room

As part of an ongoing project with the Boiler Shop at Stephenson Works, and in collaboration with xsite architecture, we have developed a suite of bespoke furniture for the green room.

The collection features a unique take on the traditional dressing room makeup mirror with this 'setting sun' circular mirror surrounded by a custom-made LED light ring which is dimmable with a discreet knob under the counter.

The two-tone mirror features a bronzed glass section to create the effect of a reflective Rothko and is suspended withing a lacquered steel frame.

The pallet of materials was use throughout the collection with the addition of concrete tops in the coffee table and concealed minibar. The concrete is also banded in lacquered steel frame to add a crisp and indestructible edge.

The rest of the surfaces are dark grey Valchromat, a beautiful and ecological material, with contrasting light-grey strips in the shadow gaps to further tie the suite together.

 

Photographed by the heroic Richard Kenworthy:  http://richardkenworthy.com/