Boiler Shop - Stephenson Works

This is a large scale fit out project delivered in collaboration with xsite Architecture.

The project features a striped panelling system which we developed using cnc-routed valchromat with in set copper panels which we chemically patinated. 

The 6m long front and back bar are similar construction with a special top made of himacs, featuring a custom pattern which we laser-engraved before in-filling with gold paint. Above the bar is a long mirror mounted at an angle which allows the audience to maintain a view of the stage while ordering drinks.

In the bathrooms we designed and made a set of 8 luxury mirrors with a curved copper frame and inward facing LED light ring.

The external signs are lightboxes created in laser-cut powder-coated aluminium. A nice detail on the main entrance canopy is the slatted grid which directs the light and creates an interesting visual effect which changes as you walk underneath.

For internal signage we developed a system for very fine laser-cut 3D letters mounted on matte acrylic, as well as a easily reconfigurable drinks pricelist with slotted cards which the operators can adapts from night to night depending on the event.

The client also required a portable and easily collapsible modular divider system to help reconfigure the space to suit the activities of their varied events. We built our system around an acoustic panel made from recycled PET which is lightweight and has excellent sound dampening properties. Another benefit of the panels are that they allow for digital printing on the surface which allowed us to continue the randomised stripe detail which is a feature of the scheme.

For internal noticeboards and upcoming events posters we created a simple but effective picture frame system in the same materials palette. This is a nice bespoke touch to the uninspiring systems to be found off-the-shelf.

In the upper backstage area we continued the groove-and-copper system in which the valchromat was swapped out for white painted panels.